//, Njega lica, Njega tijela, Savjeti za ljepotu/Ljepota i glamur uz bezbrižan užitak na suncu
Zaštita od sunca - Ljepota i glamur uz bezbrižan užitak na suncu

Iz godine u godinu, zbog iscrpljivanja razine ozona, sve više UV zračenja doseže površinu Zemlje. Pojava je to koja direktno utječe na povećanje akutnih problema s kožom, prijevremenog starenja te u konačnici rasta novih slučajeva raka kože. Zaštita od sunca stoga je neophodna.

UV zračenje vrlo brzo djeluje na našu kožu. Štetni učinci sunca mogu nastati već nakon nekoliko minuta od izlaganja suncu. Ovisno o tipu kože, kod nekih će se osoba javiti hiperpigmentacija, a kod drugih crvenilo i opekline, dok se posljednjih 10-ak godina naglo povećao broj alergijskih reakcija na sunce.

UV zračenje jedan je od najutjecajnijih faktora u preuranjenom starenju kože, tj. fotostarenju. Prodiranjem UV zračenja duboko u kožu dolazi do oštećenja elastičnih i kolagenskih vlakana, što rezultira ubrzanim starenjem kože. Koža postaje žućkasta, gruba i suha. Bore se produbljuju, pojavljuje se hiperpigmentacija. Čak 80% znakova starenja kože uzrokovano je UV zračenjem. Npr. koža koja ne bi bila izložena suncu počela bi starjeti tek nakon 50. godine života.

S druge strane, sunce ima mnoge pozitivne učinke – bitno je za život na Zemlji, djeluje antidepresivno te je neophodno za sintezu vitamina D (15 do 20 minuta izlaganja UV zrakama je optimalno).

Negativni učinci sunca ipak mogu biti radikalni stoga uvijek zaštitite svoju kožu kad se izlažete suncu! Koža zaista pamti! Neka vam to uvijek bude na umu.

Zaštita od sunca

Kako zaštititi kožu od štetnog sunčevog zračenja?

Donosimo kratki vodič o bitnim pojmovima koje podrazumijeva zaštita od sunca, kao i dodatne savjete za bezbrižno uživanje na suncu. Pažljivo pročitajte i budite sigurni na suncu ovoga ljeta.

Što je SPF, a što Široki spektar zaštite?

SPF ili Sun Protection Factor (faktor zaštite od sunca) mjeri zaštitu kože samo od UVB zraka. Široki spektar zaštite, s druge strane, znači da vaš zaštitni pokrov štiti i od UVA i od UVB zraka, što ga čini najboljom opcijom kad je riječ o njezi za zaštitu od sunca jer nam omogućava maksimalnu zaštitu kože.

Što su UVB zrake?

UVB zračenje kratke valne dužine je zračenje visoke energije, uzrokuje jaku fototoksičnost, ali ne prodire u dublje slojeve kože. Odgovorno je za pigmentaciju kože, crvenilo i opekotine, a dugotrajnim izlaganjem izaziva prerano starenje kože te rak kože.

Intenzitet UVB zračenja različit je u različitim periodima u godini, ali je najjači tijekom ljetnih mjeseci.

Faktor zaštite od sunca (SPF) blokira UVB zrake i štiti kožu od njihovih štetnih učinaka.     SPF 15 blokira 93% UVB zraka    SPF 30 blokira 97% UVB zraka    SPF 50 blokira 98% UVB zrakaSPF je potrebno odabrati ovisno o tipu kože, godišnjem dobu i lokaciji. Viši SPF faktor produljuje sigurno sunčanje, a rezultat je zdrava, preplanula put.

Zaštita od sunca

Koji god zaštitni faktor da koristite, efekt blokiranja sunčevih zraka je maksimalno 2 sata, a nakon toga se mora ponoviti nanošenje sredstva za zaštitu od sunca.

UVA vs. UVB zrake

Postoje dvije različite vrste UV zraka koje mogu prodrijeti u našu kožu i uzrokovati dugotrajnu štetu: UVA i UVB. Kao što je gore opisano, UVB su zrake kratke valne duljine i uzrokuju pigmentaciju i opekline. S druge strane, UVA su zrake duže valne duljine, prodiru u dublje slojeve kože. Prisutne su tijekom cijele godine, a čak mogu prodrijeti kroz oblake i staklo (razmislite kada se vozite u autu).

Iako je UVA zračenje niske energije, može uzrokovati oštećenja koja se kumuliraju, pa je moguć razvoj karcinoma kože u kasnijoj fazi života.

SAVJETI ZA OPTIMALNU ZAŠTITU OD SUNCA

Lijepa koža zahtijeva predanost

Osim što je pola sata prije dužeg izlaganja suncu potrebno nanijeti kremu s UVA i UVB filterom, treba izbjegavati sunčanje u vrijeme najveće insolacije od 11 do 16 sati. Treba odabrati najprikladniji proizvod s obzirom na tip kože i koristiti ga svakodnevno i ispravno. Sredstva se moraju nanositi u dovoljno debelom sloju kako bi se postigao odgovarajući zaštitni faktor na koži. U protivnom zaštitni faktor na koži bit će niži od navedenog na proizvodu.  Ispravna zaštita od sunca podrazumijeva količinu zaštitnog proizvoda od 2 mg po cm2 kože, ali nedavne studije su pokazale da ljudi primjenjuju oko 0,5 mg po cm2 što je apsolutno nedovoljno za optimalnu zaštitu jer se na taj način zaštitni faktor smanjuje na 20 – 50% vrijednosti deklariranog SPF faktora.  Sredstva se nanose na kožu 30 minuta prije izlaganja suncu, a premazivanje je potrebno ponavljati  svaka 2 sata, odnosno nakon svakog kupanja te nakon brisanja ručnikom i znojenja. Oči treba zaštititi sunčanim naočalama.

Zaštita od sunca

Zaštita od sunca uz ljepotu i glamur

NUXE Sun linija predstavlja stručnu njegu za sunčanje uz obilje glamura kako bi zaštita od sunca, povrh svega bila – bezbrižan ritual pun užitka.  NUXE Sun linija za zaštitu od sunca kombinira 4 filtera pažljivo odabranih zbog svoje učinkovitosti i izvrsne podnošljivosti svih tipova kože. SPF/UVA omjer ispunjava sve regulatorne zahtjeve. Osim toga, proizvodi sadrže i staničnu anti-age zaštitu koja je zasnovana na moćna tri biljna ekstrakta (ekstrakti riže i ružmarina te biljni prethodnik DNA) koji pružaju učinkovitu zaštitu od prijevremenog fotostarenja.

Proizvodi su nekomodogeni te ne sadrže alkohol i parabene.
Uz to, zahvaljujući puderu iz sjemenki rogača, NUXE Sun proizvodi pružaju savršenu, dugotrajnu i glamuroznu preplanulost.
Slasni spoj slatke naranče, tahićanske gardenije i kokosa predstavlja istinski miris ljeta koji će zaokružiti osjećaj za sva osjetila.

Više o Nuxe Sun liniji u koju ćete se zauvijek zaljubiti >>

2020-07-06T08:04:17+00:00

Komentirajte