Siječanj je vrijeme kada gužvu gradova zamijenjujemo zimskim sportskim aktivnostima na obroncima planina. No, cjelodnevno skijanje i uživanje na snježnim osunčanim padinama, zahtjeva i pojačanu brigu i zaštitu za naš najveći organ – kožu. Temperature ispod nule, hladan vjetar i bijelinom snijega pojačano djelovanje UV zračenja, uzrokuju intenzivnu dehidraciju i isušivanje kože.

Stoga je vrijeme za prave ”visinske pripreme” za kožu prije odlaska na skijanje, kako bi ju učinkovito zaštitili i u potpunosti uživali u snježnim radostima na otvorenom.

#1 Nahranite kožu lica prije i poslije skijanja

Prvi korak prije izlaganja kože hladnoći i suncu jest intenzivna hidratacija i zaštita od hladnoće. Naime, niske temperature uzrokuju isušivanje kože i intenziviraju osjećaj suhoće, pa je stoga neophodno koži pružiti kombinaciju hidratacije i lipida koji će pružiti kožu zaštitu i toliko potrebnu ugodu. Dermatolozi preporučuju kombinaciju superhidratantnih seruma kao podloge, poput novog Crème Fraîche de Beauté 48H Hidratantnog seruma. A neposredno nakon seruma, zaštitite kožu hranjivom kremom bogatom lipidima, poput Rêve de Miel Dnevne iznimno umirujuće kreme za lice.

#2 Sunce – prijatelj koji iziskuje oprez

Zbog visokih nadmorskih visina, UV zračenje u planinama višestruko je jače, pa je i faktor zračenja veći. Dodatno, bijelina snježnog pokrivača na padinama uzrokuje i snažniju refleksiju UV zraka na našoj koži, pa je dodatna UV zaštita obavezna. Spriječite crvenilo i oštećenja kože koja uzrokuju prijevremeno starenje, uz lagani proizvod s visokim zaštitnim faktorom, najbolje SPF 50, poput NUXE Sun Topive kreme za zaštitu od sunca SPF 50.

#3 Za usne koje se ne boje zime

Najosjetljivija koža na našem licu jest koža usana. Stoga je i prva na udaru razlika u temperaturama –  niskih temperatura na padinama i grijanja u zatvorenim prostorima. Neizbježno dolazi do isušivanja i ispucalih usana, a u težim slučajevima i krvarenja i ranica. Bogata zaštita od hladnoće odgovarajućim balzamom tijekom cijelog zimovanja, poput kultnog Rêve de Miel Ultrahranjivog balzama za usne, očuvat će njihovo zdravlje i ljepotu.

#4 Rukavice – modni detalj vrijedan ljepote

Ruke su još jedan dio tijela koji je svakodnevno izložen raznim vanjskim utjecajima, a na skijanju su dodatno i pod utjecajem iznimno niskih temperatura. Prvi korak je sloj hranjive zaštitne kreme bogate lipidima, poput izvrsne Rêve de Miel Kreme za ruke i nokte, te par toplih i vodonepropusnih rukavica kao zaštita od hladnoće i snijega.

2019-08-27T12:39:12+00:00