///Voliš slatkiše? Imamo rješenje za tebe!
Voliš slatkiše? Imamo rješenje za tebe

Evo, još danas, a od sutra okrećem novi list. Možda ipak od ponedjeljka, imam vremena da se organiziram tijekom vikenda.

Poznato?

Jesi li i ti jedna od onih koja uživa u slatkišima? Čokolada. Sladoled. Kolač. Torta! Sve same delicije u kojima uživamo. Nekada s grižnjom savjesti, a nekada i bez. Uglavnom, kada strahujemo od ovih malih slatkih zadovoljstava, to je najčešće zbog suvišnih kilograma. Ipak , zdravlje našeg organizma, itekako se ogleda i na našoj koži.

Opće je poznato da šećer nikako nije dobar za naš organizam.  Ali ne samo šećer, već i sve namirnice s visokim glikemijskim indeksom koje potiču lučenje inzulina.

Šećer je i jedan od glavnih uzročnika bora! Šećer se trajno veže za kolagen u koži i taj je proces poznat kao glikacija. Molekule šećera vežu se uz elastična proteinska vlakna, pri čemu se umrežavaju u krutu strukturu i time smanjuju djelotvornost elastina i kolagena te ubrzavaju njihovo propadanje. Stoga glikacija dovodi do gubitka elastičnosti i čvrstoće kože  te izaziva ubrzano starenje. Mikrocirkulacija u stanicama kože postaje oštećena i obnavljanje stanica se usporava te dolazi do gubitka volumena u koži lica uslijed preraspodjele masti.

Laboratorij NUXE je patentirao liniju koja djeluje na deglikaciju (proces odljepljivanja šećera od proteina) zahvaljujući kompleksu Dnevnog ljiljana (Daylily Oleoactif) i Mimoze iz Konstantinopola koji su sadržani u Merveillance expert anti-age liniji i djeluju upravo na 3 ključna proteina zadužena za mladenački izgled kože – kolagen, elastin i vimentin.

Kada je vrijeme za Merveillance expert liniju?

  • Starosna dob između 39 i 49 godina

  • Bore su postale dublje

  • Konture lica više nisu iste

  • Koža je izgubila punoću i čvrstoću

Nakon 20. godine koža godišnje gubi 1% kolagena, što znači da već s 40 godina ima čak 20% manje kolagena.

2020-07-06T07:31:45+00:00

Komentirajte