//, Njega lica, Savjeti za ljepotu/Serum za njegu lica – trend ili must-have?

Serum – obaveza ili dodatak njezi? Koja je njegova uloga?
Da li ste dovoljno odrasli za njegovu upotrebu?

Serum – obaveza ili dodatak njezi? Koja je njegova uloga?
Da li ste dovoljno odrasli za njegovu upotrebu?

Serum, slobodno možemo nazvati nakit za sve tipove kože. Dakle, koncentrat prepun sastojaka dizajniranih da prodru duboko u kožu, kako sama krema nije u mogućnosti.

Serum predstavlja najjači proizvod, koji pruža najbrže rezultate koži. Prodire duboko u kožu gdje su upravo kolagen, elastin i hijaluronska kiselina –  zaglađuje fine linije, daje čvrstoću, ubrzava obnovu ćelija, posvetljava ten, neki čak djeluju i na  hiperpigmentaciju, odnosno na smanjenje vidljivosti tamnih fleka i sprečavanje nastanka novih.

Serum, slobodno možemo nazvati nakit za sve tipove kože. Dakle, koncentrat prepun sastojaka dizajniranih da prodru duboko u kožu, kako sama krema nije u mogućnosti.

Serum predstavlja najjači proizvod, koji pruža najbrže rezultate koži. Prodire duboko u kožu gdje su upravo kolagen, elastin i hijaluronska kiselina – zaglađuje fine linije, daje čvrstoću koži, ubrzava obnovu ćelija, posvetljava ten, neki čak djeluju i na hiperpigmentaciju, odnosno na smanjenje vidljivosti tamnih fleka i sprečavanje nastanka novih.

Dakle, serum je istinska vitaminska bomba za vaš ten – što više korisnih sastojaka pružite, koža će vam biti zahvalnija, te će bolje izgledati.

Uvjerili ste se da je serum vaš must have na kozmetičkoj polici.
Stoga vam donosimo 5 savjeta kako da u potpunosti iskoristite blagodati seruma.

Uvjerili ste se da je serum vaš must have na kozmetičkoj polici.
Stoga vam donosimo 5 savjeta kako da u potpunosti iskoristite blagodati seruma.

Dobro čišćenje kože, svakog dana ujutro i navečer, bez obzira da li ste nanosili make-up ili ne, prije nego bilo što nanesete na kožu, ne zaboravite da je čišćenje i umivanje prvi korak. Ako ste koristili čistače za koje je potrebna voda, poput pjene za umivanje ili mlijeka, uvijek koristite mlaku vodu, jer vruća koža na koju biste nanijeli serum više se znoji, te sprječava upijanje aktivnih sastojaka, dok će prehladna voda zatvoriti pore, blokirajući da serum prodre u kožu. Dodatno, tretman je potpun ako nakon umivanja koristimo tonik (losion) jer vraća PH koži, te uklanja i vodeni kamenac koji zatvara pore.

Serum nanosite na suhu kožu, ali odmah nakon umivanja i čišćenja, jer je takva koža propusnija.. Serum aplicirajte na jagodice prstiju, nježno spojite prste i masirajte, a potom laganim pokretima nanesite na lice – zaglađivanjem od sredine lica prema vanjskom dijelu. Nemojte zaboravite na vrat i dekolte! Nakon toga nježno utapkajte.

Manje je uvijek više – serumi, kako smo rekli, su super koncentrati koji u trenu prodiru u kožu. Čak pola pipete može biti dovoljno da njegujete lice, vrat i dekolte.

Serum nije krema – dakle, serum bez kreme ne znači ništa, ali serum uz kremu je prava bomba za mladost kože. Nakon čišćenja, a prije nanošenja dnevne ili noćne kreme, nanosimo serum. Dobro formulirani, kvalitetni serumi se brže upijaju, ne ostavljaju masne i ljepljive tragove čak i ako su na uljnoj bazi.

Ujutru ili navečer – o, da! Serum se nanosi i ujutru i navečer, prije dnevne, odnosno noćne kreme. Serum možete koristiti uz hidratacijske kreme, hranjive, a još bolje anti-age.

Kako koristiti pipetu

Ako zapamtimo činjenicu da nakon 20. godine koža svake godine gubi 1% kolagena (znači da s 40 god imamo već 20% kolagena manje, a sa 60 godina 40% kolagena) shvatamo da je najbolji početak za anti-age njegu od 25. godine. Do tada, hidratacija i čišćenje, a nakon 25. godine, obavezno je uključiti i anti-age njegu koja djeluje protiv prvih znakova starenja.

Naš odabir je revolucionarni Super Serum [10], istinski anti-age dragulj iz srca Laboratorija NUXE na kome su stručnjaci radili godinama unazad i stvorili zlatno čudo spojivši ekspertizu o anti-age (NUXE je br.1 njega u francuskim ljekarnama) i uljima (NUXE suha ulja su br. 1 suha ulja u francuskim ljekarnama). Uz Super Serum [10] koža se počinje ponašati kao da je 10 godina mlađa, odnosno njena funkcija se podmladila za čak desetljeće, a to znači, da je aktivna kao 10 godina mlađa koža, te se brže regenerira i zbog toga sjaji mladenačkim sjajem. Namjenjen je svim tipovima kože i svim starosnim dobima, kako ženama, tako i muškarcima.

Redovnom upotrebom Super Seruma [10], ubrzava se sinteza kolagena, smanjuje vidljivost bora i finih linija, pore se sužavaju, a smanjuje se i broj i intenzitet tamnih mrlja. Istovremeno, Super Serum [10] djeluje na hidrataciju kože, što je jako bitan faktor u borbi protiv bora. Nakon 8h stupanj hidratacije u koži je čak 60% veći.

Dodatkom planike (snježnog, zimskog cvjeta), koža je dobila dodatna oksidativna svojstva, jer zahvaljujući ovom cvijetu, matične ćelije u koži aktiviraju čak 600 proteina, koji su tokom godina postali neaktivni.

Potpuna revolucija u nanošenju ovog proizvoda je što će te na koži osjetiti tisuće i tisuće mikrosfera frakcionisanih biljnih ulja koji se savršeno stapaju s kožom, ne ostavljaju masan film, a prije svega pružaju koži udobnost i mekoću.

Ako se želite rješiti tamnih mrlja ili sprječiti njihov nastanak koji nam s godinama slijedi, Super Serum [10] sadrži i vitamin B3 ili niacinamid koji djeluje na smanjenje nastanka tamnih mrlja i smanjuje vidljivost postojećih.

Na kraju, koliko je samo razloga zašto morate imati serum i isprobati NUXE Super Seruma [10], za kožu koja se ponaša kao da je 10 godina mlađa.

Da li ste znali?

Nakon 20. godine koža svake godine gubi 1% kolagena, što znači da već sa 40 godina ona ima čak 20% kolagena manje.

2022-03-30T07:45:12+00:00

Komentirajte