//, Savjeti za ljepotu/Savjeti za zatezanje tijela koje ne smiješ propustiti

Koliko smo puta same sebi obećale da ćemo od ponedjeljka krenuti s dijetom i redovitom tjelovježbom? I onda je prošlo mnogo takvih ponedjeljaka, a da nismo ništa poduzele.  I onda odjednom dođe trenutak kada bi svoje tijelo trebale ponosno prošetati po plaži.

Donosimo vam savjete kako da već danas krenete s nekim zdravijim životnim navikama, a opet ne toliko radikalnim i odbojnim.  Otkrit ćemo vam načine kako da vaše tijelo zablista, a potom vam dajemo i savjet za brzi lifting efekt.

Mršavite ZDRAVO

Nagli gubitak kilograma dovodi do opuštanja kože tijela. Nezdrave dijete mogu dovesti do instantne sreće kada vaga pokaže manje kilograma, ali osmjeh vrlo brzo prolazi kada u ogledalu spazite svoje opušteno tijelo.  Gubitak od 4 – 5 kg je normalan za period od mjesec dana. Sve iznad toga predstavlja opasnost po organizam i zdravlje.

Kažite ZBOGOM CIGARETAMA

Dokazano je da dim cigareta dovodi do starenja kože i samim time do njezine opuštenosti. Istraživanja su pokazala da osobe koje su aktivni pušači ili borave u prostorijama gdje se puši, imaju opušteniju kožu lica i tijela.

Isključivo VODA

Dovoljna količina vode pomoći će u hidrataciji kože. Činit će je elastičnijom i samim time spriječiti njezino opuštanje. Istraživanja govore da je potrebno unositi 0.3 dl po 1 kg tjelesne težine. Stoga, odredite svoju mjeru i neka vam, u staklenoj bočici, uvijek bude pri ruci. Izbjegavajte koristiti plastične, nezdrave ambalaže.

Konzumirajte PROTEINE

Proteini pomažu u stvaranju mišića, a ujedno tope masne naslage. Kombinacija proteina i ugljikohidrata za doručak idealna je izvor energije potreban za dnevne aktivnosti. A onda… zaboravite na ugljikohidrate tijekom dana. Proteinski ručak i večera najbolji su izbor jer su ujedno i izvor kolagena koji pomaže pri učvršćivanju kože.

Nije teško! Slažete li se s nama?

Iako mnogi od nas često imaju izliku “nemam vremena za teretanu”, dokazano je da je svaka fizička aktivnost, pa i ona najlakša, ali ne i manje zabavna, poput plesa, šetnje, brzog hodanja… dragocjena za zatezanje tijela.

Donosimo savjete za vježbe koje ćete obožavati, jer ćete vrlo brzo uočiti rezultate.

Volimo trbušne mišiće

Postavite mekanu podlogu na pod i uključite muziku za potpuni ugođaj. Podignite tijelo u položaj u kojem vam je trbuh zategnut i zadržite se 15-20 sekundi, pomjerajući ispružene ruke gore – dolje.

Zategnute noge poput balerine

Ustanite u uspravan položaj. Stavite noge u raskorak i raširite ruke. Polako se savijajte u koljenima, sa strogo ispravljenim leđima. Ukoliko nemate uteg, napunite flašice vodom i uživajte u stvaranju zategnutih butina, listova i bedara.

Spremni za neodoljivo zategnutu stražnjicu?

Čučnite na mekanu podlogu i oslonite se na laktove. Pomičite nogu savijenu u koljenu u stranu, što više prema gore. Ponovite barem 5 puta po 30 podizanja, kako s lijevom, tako i s desnom nogom.

Zavodljive, zategnute grudi

Stanite u uspravan položaj i ispravite leđa. Postavite noge u raskorak. Uzmite u ruke rastezljivu traku. Savijte traku i držite je u visini grudi. Snažno je vucite prema van, i zadržite u tom položaju, a nakon toga opustite. Osim što ćete zategnuti grudi, ovo je savršena vježba i za oblikovanje mišića ruku. Ponovite vježbu 10 puta.

Dakle, kombinacija zdravih životnih navika siguran je put do uspjeha. Ali, ne treba zaboraviti ni na kožu.

Kako pomoći koži da bude čvrsta i zategnuta?
Odgovor je jednostavan!

NUXE Intenzivna učvršćujuća krema za tijelo prije svega je prirodno rješenje za zdravu i zategnutu kožu tijela. Afrička kigelija, jedan od glavnih sastojaka u kremi za učvršćivanje, izbor je koji vjekovima koriste Afrikanke, te su stoga poznate po svojoj zategnutoj koži.

Djeluje dubinski i jača strukturu kože. Dok ekstrakt brazilske mimoze i polisaharidi zobi pružaju trenutan lifting efekt, Jasmin i vitamin E štite kožu od pojave vidljivih znakova starenja. Njegujte svoje grudi, trbuh, ruke, bedra…

Opuštena koža tijela je od sada prošlost!

2020-07-06T07:36:04+00:00

Komentirajte