//, Novosti/Ruke su najizloženije virusima

Često pranje i dezinfekcija ruku oduvijek je jedna od najvažnijih mjera borbe protiv virusa i loših bakterija, a ovih je dana važnija nego ikada prije. Međutim, za sve tipove kože, a posebno one koji i inače imaju suhu kožu sklonu iritacijama, česta nužna dezinfekcija može još više pogoršati stanje kože ruku.

Naime, sapuni uklanjaju zaštitne lipide gornjeg sloja kože, što dovodi do oštećenja kožne barijere, dok sredstva za dezinfekciju ruku s alkoholom narušavaju prirodni mikrobiom kože te ju dodatno isušuju. Sve to skupa može dovesti do nastanka dermatitisa, koža počinje svrbiti, perutati se, nastaju oštećenja te izraženo crvenilo kože.

Koraci u pravilnoj higijeni i njezi ruku:

Pranje ruku

Temeljito pranje ruku sapunom minimalno 20 sekundi, pazeći da se dobro opere i područje između prstiju, kao i pod noktima. Ispiranje ruku vrlo toplom vodom.

Sušenje ruku

Najbolji način je sušenje ruku čistim ručnikom ili papirnatom maramicom.

Dezinfekcijska sredstva

Nakon pranja ruku, neophodno ih je dezinficirati sredstvima koja sadrže minimalno 70% alkohola.

Njega ruku kremama za ruke

Nakon svakog pranja i dezinfekcije ruku, svakako je nužno umiriti isušenu kožu bogatom i obnavljajućom kremom za ruke. Hidratantni i hranjivi sastojci od iznimne su važnosti u očuvanju zdravlja ruku. Kvalitetna krema za ruke, najbolje s prirodnim sastojcima, ‘zaključava’ vlagu unutar kože te ju obnavlja i hrani.

Beauty savjet

Navečer prije spavanja, namažite ruke u debelom sloju hranjivom i obnavljajućom kremom, a zatim nanesite pamučne rukavice. Ujutro će ruke biti mekane, nahranjene i pomlađene.

Kako prepoznati savršenu kremu za ruke?

Najsavršeniji sastojci iz prirode utkani su u bogata NUXE Rêve de Miel® Kremu za ruke i nokte. Ova legendarna krema za ruke, sadrži obilje vitamina E i samo najslasnije prirodne sastojke koji pružaju hidrataciju, hranjenje, obnovu i zaštitu koži ruku tijekom cijele godine: hidratantni i obnavljajući med bagrema, hranjiva biljna ulja suncokreta, avokada, kokosa, argana, slatkog badema i nevena te nezamjenjivi shea maslac.

Vitamin E

Jedan od najvažnijih vitamina, vitamin E ili tokoferol, poznat i kao ‘vitamin mladosti’, izuzetno je moćan antioksidans koji omogućava intenzivnu zaštitu stanica kože od prijevremenog starenja.

Med bagrema

Još su drevne civilizacije Egipta i Kine prepoznale med kao jedan od najboljih saveznika za obnovu suhe i oštećene kože. Bogat šećerima, med bagrema pomaže u obnavljanju i jačanju kožne barijere te djeluje intenzivno protiv dehidracije. Stari Egipćani su med koristili u brojne svrhe. Kao poslasticu, ali i ljekovito sredstvo–kao antiseptik, za liječenje rana, probavnih problema, kao kozmetiku…

Dragocjena prirodna ulja

Ništa ne hrani kožu tako dobro kao bogata prirodna ulja. Za razliku od mineralnih ulja, biljna ulja prodiru u dublje slojeve epiderme pružajući koži izgubljene lipide i potičući stvaranje novih lipida, za razliku od mineralnih ulja koja samo stvaraju film na površini kože. Zahvaljujući visokom udjelu esencijalnih masnih kiselina, savršena su njega za suhu i oštećenu kožu.

Ulje suncokreta bogato je linoleinskom kiselinom koja posjeduje snažno hidratantno, hranjivo i obnavljajuće djelovanje pa ujedno potiče prirodnu proizvodnju 3 glavne skupine lipida u koži.

Ulje argana porijeklom iz Maroka, sadrži čak 80% nezasićenih masnih kiselina koja osiguravaju učinkovitost i djeluju na obnavljanje lipida u koži.

Nezamjenjivi shea maslac – Već slavni shea maslac (poznat i kao karite maslac) izuzetno je bogat sastojcima poput nezasićenih masnih kiselina i vitamina, zbog čega u trenu umiruje i omekšava kožu, i uklanja neugodan osjećaj zatezanja.

2020-07-06T08:14:55+00:00

Komentirajte