///Anti-age njega za prve bore te kako spriječiti starenje
Prva anti-age i kako spriječiti starenje
Anti-age njega za prve bore te kako spriječiti starenje

Koža je po svojoj površini najveći ljudski organ te baš kao i svi drugi organi, i ona s godinama stari.

Prve bore javljaju se već nakon 25. godine života. Iako u tim godinama još ne razmišljamo puno o starenju, ono kada je naša koža u pitanju već tada polako započinje. U tom razdoblju ne dolazi još do genetski uvjetovanog – kronološkog, odnosno biološkog starenja kože te promjena u sloju kože kojeg nazivamo derma, već se promjene događaju u gornjem sloju kože, epidermi, i to zbog učestalih mimičkih pokreta, pa zato ovakav tip starenja kože nazivamo mehaničko starenje. Kao posljedica mehaničkog starenja kože javljaju se prve bore.

Naime, svakoga dana kožni se mišići kontrahiraju na tisuće puta, a kontrakcije su povezane s izražavanjem naših osjećaja. Tako upravo kontrakcije mišića lica izražavaju naše osmjehe, zadovoljstvo, čuđenje, mrštenje, ljutnju, zabrinutost, tugu pa čak i bol. Svi ti osjećaji ostavljaju tragove na našem licu.

Sve do sredine dvadesetih godina, koža je dovoljno fleksibilna da se nakon svake mimičke kontrakcije vrlo brzo vrati u svoj primarni položaj. Međutim, s godinama zbog usporavanja procesa obnove stanica, kao i zbog učestalih mišićnih kontrakcija kojih često nismo niti svjesni, javljaju se prve bore koje nazivamo mimičkim borama. To još uvijek nisu trajne bore, ali s vremenom postaju sve dublje i trajno vidljive.

Prepoznajte li svoje prve bore?

Javljaju se na vanjskim rubovima očiju. Područje oko očiju sadrži 22 mišića, od kojih se 14 aktivira svakih 10 sekundi. Koža je 3 puta tanja u odnosu na ostatak lica. Sadrži vrlo malo elastina i kolagena te 5 puta manje žlijezda lojnica.

Naime, koža područja oko očiju građena je drugačije nego koža na ostalim dijelovima lica. Izuzetno je tanka i osjetljiva te nema nikakvih lojnih žlijezda, što je čini pogodnom za nastanak prvih bora. Osim toga, podložna je učestalim kontrakcijama, poput treptanja – pokreta koji učinimo i više od 10 000 puta u danu zbog čega se prve bore najčešće javljaju upravo na području oko očiju. Prva njega za područje oko očiju trebala bi biti posebno namijenjena za ovo osjetljivo područje.

Kako im i samo ime kaže, one nastaju kao posljedica mrštenja. Radi se o vertikalnim borama koje na licu stvaraju izraz umora, zabrinutosti i tuge.

To su bore oko usana. Slično kao i bore smijalice, spadaju u bore koje licu daju pozitivan izraz. Prostiru se od nosa do uglova usana.

Što utječe na starenje kože?

Na starenje najčešće utječu unutrašnji čimbenici poput genetike, stresa, načina života, spavanja, cigareta… ali i vanjski čimbenici poput onečišćenja, prekomjernog izlaganja UV zračenju i sl.

Koje čimbenike bi trebala zadovoljiti njega za prve bore?

Današnja moderna žena ulovljena u vrtlog hektičnog načina života, često nosi danak tog života na sebi. Njezin radni dan traje ”48h”, često si ne uspijeva priuštiti dovoljno sna, svakog je dana izložena stresu, kao i onečišćenju koje život u urbanoj sredini nosi sa sobom.

Stoga je Laboratorij NUXE stvorio liniju baš za moderne žene, Crème Prodigieuse Boost koja predstavlja ljubav na „prvi dodir“.

Miris koji osvaja

Potpuno ženstven miris ovoj inovativnoj njezi pruža slavni jasmin, poznatiji i kao kralj cvijeća. Čest je sastojak parfema, ali i poznati afrodizijak.

Kako život u urbanoj sredini utječe na našu kožu?

AKTIVAN ŽIVOTNI STIL

umor, stres, brzina

URBANO OKRUŽENJE

Sunčeva svjetlost (UV, dnevna svetlost, IR…), plava LED svjetlost i onečišćenje.

Grafički prerez kože

VIDLJIVE POSLJEDICE:

Dehidracija, nepravilnosti, gubitak sjaja i svježine te pojava prvih znakova starenja kože.

Ujedno, ono što ova multikorektivna njega lica pruža koži jest svježina, blistavost i mladenački izgled.

Zahvaljujući cvijetu jasmina i nevena te staničnom šećeru, Crème Prodigieuse Boost linija potiče mehanizme kože na popravak utjecaja urbanog životnog stila na kožu.

Uz savršenu mirisnu notu koja ovoj liniji daje potpunu ženstvenost, cvijet jasmina bogat flavonoidima, snažnim antioksidansima, potiče antioksidativne mehanizme kože. Cvijet nevena potiče sintezu kolagena, dok stanični šećer riboza potiče staničnu aktivnost.

Dodatno, ova nova multikorektivna linija sadrži i 2 vrste biljne hijaluronske kiseline. Naime, hijaluronska kiselina, prirodno prisutna u tkivima našeg tijela, pa tako i kože, predstavlja jednu od glavnih sastavnica derme, ali se nalazi i u dubljim slojevima epiderme. Njezina uloga je da poput spužve zadržava vodu u koži jer je koža prvi organ koji gubi vodu kada dođe do dehidracije u tijelu, a posljednji koji će je dobiti. Obzirom da dehidracijom nastaju dehidracijske linije koje se pretvaraju u bore, jasno je zašto je hijaluronska kiselina jedan od glavnih sastojaka ove nove njege.

NUXE ponovno dokazuje važnost ulja makadamije u njezi i obnovi kože te je ovo dragocjeno prirodno ulje, zbog svoje nemasne i brzoupijajuće teksture, sastavni dio i nove linije. Zbog svojeg zanimljivog sastava, iznimno sličnog sastavu ljudskog sebuma, ulje makadamije na našoj koži djeluje brže i učinkovitije.

A za blistav i gladak ten napunjen energijom Crème Prodigieuse Boost linija obogaćena je i ekstraktom cvijeta kaktusa opuncije, koji stimulira aktivnost kožnih enzima uključenih u prirodni proces obnove stanica kože. Na ovaj se način stanice obnavljaju, a koža postaje svježa i blistava.

Kako bi otkrila je li ova linija stvorena za tebe, ispuni naš kratki upitnik.

Jeste li znali?

Nakon 20. godine života, koža svake godine gubi oko 1% kolagena. Što znači da već s 50 godina života ona ima čak 30% kolagena manje.

TEST

Je li Crème Prodigieuse Boost namijenjena za tvoju kožu?

Hidratacija

Mladenački sjaj

Svježina i odmor

Ujednačen ten

Uklanjanje prvih znakova starenja

Ako si na barem 3 opisa dogovorila s DA,  vrijeme je da se prepustiš čarima nove Crème Prodigieuse Boost linije.

2020-07-06T08:27:50+00:00

Komentirajte