///Podočnjaci – riješite ih se!
Krema podočnjaci NUXE Creme Prodigieuse Boost

Podočnjaci su jedan od najčešćih problema područja oko očiju. Ovo nježno područje znatno se razlikuje od kože ostatka lica. Naime, koža oko očiju je znatno tanja od kože lica pa su podočnjaci,  prijevremeno starenje, ali i alergijske reakcije češće. Koža područja oko očiju ima i manje lojnih žlijezda pa je neophodno koristiti posebne proizvode namijenjene isključivo ‘okoloočnoj’ njezi.

Kaže se da su oči ogledalo duše, no ne i kada su tu ujutro s nama i podočnjaci zbog kojih djelujemo umorno i starije. Prokrvljenost kože u zoni oka je slabija nego na licu, a zbog umora, mikrocirkulacija krvi i limfe se još više usporava. Zato dolazi do natečenosti, tamnih kolutova i gubitka sjaja.

Podočnjaci nastaju zbog različitih razloga. Bolesti poput dijabetesa, anemije, poremećaja rada štitnjače te bolesti bubrega mogu dovesti do pojave ovih natečenih ‘vrećica’ ispod očiju.

Podočnjaci su uzrok i nezdravih životnih navika poput cigareta, prekomjernog unosa soli, nezdrave prehrane i neispavanosti. Uz genetsku predispoziciju, i način života ima velikog utjecaja na stvaranje podočnjaka.

Kako biste pravilno njegovali područje oko očiju, donosimo vam 6 zlatnih pravila za najučinkovitiju ‘okoloočnu’ njegu.

👁️ Hrana protiv podočnjaka

Za smanjenje natečenosti važno je kako se hranite. Izbjegavajte hranu bogatu solima i pobrinite se unositi dovoljno vitamina K (zeleno i lisnato povrće), vitamina B12 (crveno meso, riba, jaja, mliječni proizvodi), vitamina C (agrumi, paprika, nar) te antioksidansa (bobičasto voće).

👁️ Ništa bez vode

Minimalno 2 litre vode dnevno stimulira cirkulaciju kože i pospješuje uklanjanje štetnih tvari iz organizma. Samim time smanjuje se i natečenost područja oko očiju.

👁️ Naspavajte se

Pokušajte dovoljno i kvalitetno spavati bez prekida. Neispavanost, umor i stres smanjuju cirkulaciju, ali i ometaju rad nadbubrežne žlijezde odgovorne za regulaciju količine vode i minerala u organizmu.

korištenje Creme Prodigieuse Boost yeux kreme, podočnjaci

👁️ Potaknite cirkulaciju tjelovježbom

Svakodnevna tjelesna aktivnost povećava cirkulaciju organizma i smanjuje zadržavanje vode. Time se smanjuje i natečenost područja oko očiju.

👁️ Prva pomoć uz hladne obloge

Kao S.O.S. rješenje koristite hladne obloge na očima koji će suziti krvne žile te trenutno smanjiti vidljivost podočnjaka. No, oblozi nikako ne smiju biti prehladni jer bi mogli dovesti do pucanja kapilara. Za obloge možete koristiti kolutove svježeg krastavca, upotrjebljene vrećice zelenog čaja ili blazinice natopljene čajem od kamilice.

👁️ Koristite odgovarajući proizvod za njegu područja oko očiju.

Zbog male količine žlijezda lojnica, koža područja oko očiju osjetljivija je na vanjske utjecaje od ostatka kože lice. Stoga zaboravite nanošenje krema za lice na ovo osjetljivo područje i odaberite posebno prilagođenu njegu. Ona sadrži sitnije molekule koje prodiru kroz ovu vrlo tanku kožu i pružaju joj odgovarajuće aktivne sastojke.

NOVO Multikorektivni gel-balzam za područje oko očiju (za sve tipove kože) sa svojom nježnom ultra osvježavajućom teksturom s biljnim kofeinom, djeluje protiv tamnih podočnjaka i natečenosti područja oko očiju. Ulje lješnjaka, odabrano zbog svoje hranjive, ali lagane i nemasne teksture, pomaže u jačanju zaštitne barijere ovog nježnog i krhkog područja.

Nanesite ujutro i/ili navečer.

Nuxe krema za područje oko očiju Creme Prodigieuse Boost podočnjaci

BONUS SAVJET

Creme Prodigieuse Boost image krema podočnjaci

Pravilno nanosite proizvod za područje oko očiju

Manje je više – ova izreka vrijedi kad je u pitanju nanošenje kreme za područje oko očiju.

Dovoljno je nanijeti malu količina kreme (zrno graška) isključivo na jagodičnu kost, ne preblizu sluznice oka.

Kremu nanosite prstenjakom i to laganim tapkajućim dodirima, a ne utrljavanjem. Naime, tapkanjem se potiče mikrocirkulacija kože i povećava drenaža.

NUXE Creme Prodigieuse Boost yeux krema podočnjaci
Multikorektivna gel krema za područje oko očiju podočnjaci
2020-07-06T06:43:06+00:00

Komentirajte