//, Njega tijela, Novosti, Savjeti za ljepotu/Pariz ti šapuće svoju noćnu tajnu

Ljepota. Umjetnost. Kozmetika. Moda. Šarm. Provod. Strast.

… Ima toga još puno, ali je za početak dovoljno da opišemo u nekoliko riječi taj grad na obali Seine. Stoljeća iza nas, povijest koja je pisala njegove stranice, klesala je ovaj grad na poseban način.

Neki se rado sjećaju pogleda sa Eiffelovog tornja, a neki brižno čuvaju novac da ponovo prošeću Elizejskim poljanama, ili se počaste čuvenim francuskim slatkišima u slastičarnicama na Montmarteru. Sigurni smo, ima među nama i onih koji sanjaju o boemskim trenucima koje ovaj grad krije u svojim kvartovima.

Grad ljubavi, kako ga mnogi nazivaju, mijenjao se godinama od klasičnih salona u XIX stoljeću, do noćnih klubova u ranim godinama XX stoljeća, kada je gotovo 40-ak takvih mjesta krasilo Montmartre.

Godine 1869. osnovan je jedan od prvih kabareta, Folies Bergere. Dovoljno skup da si ga samo viši stalež može priuštiti. Već 1881. godine osnovan je La Chat Noir. A 6. listopada 1889. godine Parizom je odjeknula vijest da crvena vjetrenjača počinje krasiti novo mjesto u gradu – čuveni Moulin Rouge, mjesto gdje će se opuštati francuska buržoazija.

Louise Weber, čuvena senzualna umjetnica koja je plesala oko stolova ispijajući pića, a svojim dugim nogama obarala šešire prisutnih muškaraca. Šarmantna i svoja, baš kakva je i kultura noćnog života Pariza.

Prekretnica u noćnom životu Pariza zapravo je bio Prvi svjetski rat. Već 1933. godine, država počinje uređivati pariški noćni život te on polako poprima određenu dozu strogoće. Uvodi se zakon po kojem samo jedan mali dio umjetnika mogu biti stranci. Američki jazz i američki umjetnici polako se uklanjaju  iz francuskog noćnog miljea, te domaćini ponovno zauzimaju scenu. Međutim, ubrzo, po ukidanju zakona o zabrani, nastupa najezda stranaca, Afro-Amerikanci zajedno s Kubancima oformili su novu viziju noćnog života Pariza.

Iako se nakon 1970. godine pojavljuju prve diskoteke, kabareti su uspjeli vratiti svoju popularnost. Oni su ipak nešto neponovljivo.

Nisu pariški noćni klubovi samo pozornica za prikazivanje zavodljivih potpetica. Oni su mnogo više od toga. Oni su mjesto gdje se Parižani mogu opustiti od strogih viktorijanskih društvenih pravila. Večer u Parizu je život i avantura.

Francuski noćni klubovi, skriveni od očiju mnogih prolaznika, zabačeni u pariškim popločanim ulicama, zapravo su priča za sebe. Zabava, flert, ples, bijeg od stvarnosti, mnogo su više od samo jedne noći užitka.

I dan danas, odlazak u kabaret ili neki od pariških noćnih klubova, predstavlja kult.

A kako i ne bi?

Duge noge, Plumetis (točkasti neodoljivi uzorak) zavodljive čarape, sexy zavodljivi korzeti ispod kojih se naziru obline kao čuveni seksipil svake dame. Ne, one nisu samo plesačice. One su istinske zavodnice i umjetnice.

Dok u Moulin Rouge kabaretu ispijamo hladan šampanjac, mislima i tijelom teče jedna potpuno nova energija. Gotovo svaka žena poželi biti Ona – umjetnica koja svoju strast, energiju, seksipil i zavodljivost krije u svojim pokretima i glasu. Nikada vulgarna, a uvijek poželjna.

A muškarci? Postaju njezini robovi, želeći joj se predati, pa makar i u svojim mislima. One su magija koja zavodi sva njihova čula. Dok pod reflektorima koji obasjavaju njezine obline, koje su dovoljno skrivene da ih se poželi otkriti, a dovoljno otkrivene da ih potpuno zaludi, oni su s njom, sada i ovdje. Bez obzira na sve.

Supruge im ne zamjeraju. Žele postati kao one. Žele probuditi u sebi sve ono što su možda skrivale i potiskivale, osloboditi svoje strasti i požudu. Žele postati Plumetis zavodnice.

A zašto samo jedno večer biti zvijezda kabareta?
Zašto čekati noć?

Prodigieux dama započinje svoju priču odmah. Ona je uvijek u Parizu, ma gdje bila. Ona uzima stvari u svoje ruke. Ne čeka da joj partner priđe. Ona poziva njega. Ne riječima. Samo mirisom i dodirom. Dok se njezinim tijelom nižu, jedna za drugom, kapi Huile Prodigieuse Plumetis Čudesnog suhog ulja, njegove su oči uprte u nju baš poput reflektora iz Moulin Rougea. Nije joj potreban korzet, niti zavodljivi veš i visoke potpetice. Dovoljan joj je On, Huile Prodigieuse Plumetis, da je učini da postane ono o čemu je sanjala Ona. A ostvari sve one snove i maštanja koja je krio On.

2018-06-12T12:19:29+00:00

Komentirajte