//, Priroda/Organska kozmetika

Moderno doba u kojem živimo dovodi do sve većeg porasta agresivnih čimbenika koji negativno utječu, kako na naše tijelo, tako i na našu kožu (više zagađenja, više stresa, više alergija, više osoba s preosjetljivom kožom te kožom sklonom isušivanju…).

Stoga se i sve više ljudi odlučuje na organske, biološki uzgojene namirnice te BIO proizvode, ne samo za prehranu, već i njegu svoje kože. Donosimo 5 najvažnijih razloga zašto uvrstiti organsku (BIO) kozmetiku u svoje svakodnevne beauty rituale.

#1 Organska kozmetika je zdravija za okoliš

Konvencionalni proizvodi za njegu kože sadrže sastojke koji mogu imati negativan utjecaj na okoliš, i to već od samog uzgoja biljaka kod kojeg se koriste pesticidi i slične štetne kemikalije, kao i uzgoj GMO biljaka. Dodatno, i ambalaža proizvoda koji nisu certificirani često je puno štetnija za okoliš zbog upotrebe kemikalija koje onečišćuju zrak i vodu.

S druge strane, kod certificirane organske kozmetike koriste se biljke uzgojene na ekološkim farmama, metode proizvodnje su čišće i zdravije za okoliš, a sami proizvodi su biorazgradivi, s ambalažama pogodnim za reciklažu.

#2 Organska kozmetika je zdravija za kožu

Iako su konvencionalni kozmetički proizvodi dermatološki testirani, ipak ostaje činjenica da brojni sastojci koji se koriste u proizvodnji umjetne kozmetike mogu biti potencijalno štetni za našu kožu (mineralna ulja – derivati nafte, silikoni, parabeni, PEG, umjetne boje i mirisi…) te izazvati preosjetljivost i alergijske reakcije kože, isušivanje pa i prijevremeno starenje kože.

No, zato kod upotrebe prirodnih, a pogotovo organskih proizvoda za njegu kože, nema brige oko štetnih kemikalija. Naša koža voli prirodu, osim u slučaju da postoji preosjetljivost na određeni prirodni sastojak.

#3 Organska kozmetika je zdravija za tijelo

Koža je naš najveći organ te je svakodnevno izložena brojnim štetnim čimbenicima. Uz sve to, koža djeluje i poput velike spužve – upija sve što stavimo na nju, bilo to dobro ili loše, te sve što upije, unosi u tijelo putem krvotoka. Ovo je važno znati kada na kožu nanosimo losione, kreme, šminku i ostale proizvode koji u sebi sadrže štetne umjetne sastojke.

Velik broj tih sastojaka još nije kvalitetno ispitan, pa niti utjecaj nakupljanja štetnih sastojaka u našoj koži i tijelu nije još u potpunosti jasan. Naime, uobičajena dnevna rutina prosječne žene sačinjava stotine umjetnih kemijskih sastojaka koji se putem kože upijaju u krvotok i talože u našim organima. S organskom kozmetikom nema briga oko negativnih utjecaja na naše tijelo, obzirom da su svi prirodni sastojci potpuno sigurni i u potpunosti biorazgradivi.

#4 Organska kozmetika ne sadrži umjetne mirise

100% prirodni mirisi još jedna su velika prednost organske prirodne kozmetike. Naime, umjetni mirisi nerijetko mogu izazvati alergijske reakcije zbog često netransparentno navedenih i potencijalno štetnih kemikalija u njihovom sastavu. Korištenje 100% prirodnih mirisa zdravije je i sigurnije za našu kožu, te smanjuje mogućnost alergijskih reakcija i preosjetljivosti kože.

#5 Organska kozmetika je učinkovita

Prošli su dani kada je odabir ekoloških i BIO proizvoda značio ‘žrtvovanje’ učinkovitosti. Danas su prirodna i organska kozmetika, ne samo ravnopravne s umjetnom kozmetikom, već su često i znatno učinkovitije zahvaljujući biotehnologiji te upotrebi snažnih antioksidansa i aktivnih biljnih sastojaka koji čine čuda za našu kožu.

Bio Beauté® – najslasnija BIO njega za zdravlje i ljepotu kože

Kako bi doskočio sve većem negativnom utjecaju iz okoliša na ljepotu i zdravlje naše kože, Laboratorij NUXE otkrio je kombinaciju aktivnih biljnih ulja koja se savršeno upijaju u kožu i visokokoncentriranih voćnih ekstrakata u certificiranoj organskoj liniji za njegu kože. Nova Bio Beauté® by NUXE linija ultra-prirodnih proizvoda, idealan je odgovor za kožu koja je svakodnevno izložena stresu i agresivnim ‘napadima’ iz okoliša koju čine:

  • formule koje sadrže preko 95% prirodnih sastojaka (prosječno 99,32%),
  • aktivni voćni ekstrakti s organskih farmi koji sadrže visoke koncentracije vitamina i antioksidansa,
  • organska biljna ulja s posebnim afinitetom prema koži,
  • COSMEBIO® oznaka i ECOCERT® certifikat s vrlo strogim zahtjevima za odabir sirovina i proizvodnje,
  • zaštita okoliša: proizvodnja koja ne zagađuje okoliš i korištenje ekoloških metoda ekstrakcije sastojaka; pakiranja proizvoda od materijala koji se mogu reciklirati; lako biorazgradive formule…

Certificirana organska njega s potpisom senzualnosti

Bazirana na jedinstvenoj ekspertizi Laboratorija NUXE, Bio Beauté® by NUXE je inovativna certificirana organska kozmetika čija jedinstvena kombinacija aktivnih biljnih ulja i visokokoncentriranih voćnih ekstrakata nude učinkovit proizvod neodoljivo ugodnih tekstura.

Birano organsko voće neiscrpan je izvor vitamina i antioksidansa, dok organska biljna ulja i maslaci hrane i obnavljaju kožu visokim koncentracijama esencijalnih masnih kiselina (omega 3-6-9).

Inovativne formule izuzetno podatnih, topivih i ugodnih tekstura te očaravajući, 100% prirodni mirisi, najbolji su izbor za prirodnu, zdravu i blistavu ljepotu. Bio Beauté® by NUXE organska kozmetika dostupna je u odabranim dm-drogerie markt prodavaonicama.

2018-02-20T13:58:07+00:00

Komentirajte