//, Njega tijela, Priroda/Moringa maslac – drevna biljka u modernoj današnjici

Moringa maslac dobiva se iz ulja sjemena biljke Moringa Oleifera porijeklom iz Indije. Moringa maslac ima odlično djelovanje na kožu, i stoga se često koristi u kozmetici. Dokazano je da moringa maslac pomaže u obnovi kožne barijere, ali je i savršena pomoć pri hidrataciji kože.

Moringa Oleifera, “čudesno jestivo drvo” kako ga još nazivaju, sadrži čak 7 puta više vitamina C od citrusa. A tek vitamin A! Da, sadrži 4 puta više vitamina A nego mrkva. Poznato je da iz vitamina potječe retinol, jedan od najvećih vitaminskih saveznika ljepote.

Ovdje nije kraj Moringa blagodatima! U usporedbi s mlijekom, sadrži čak 4 puta više kalcija, dok u usporedbi sa špinatom, isto toliko više željeza. Ne zaostaje ni u kaliju, sadrži ga čak 3 puta više od banana, te 2 puta više proteina od jogurta. Jasno je stoga da je moringa odlična nadopuna prehrani, pogotovo nakon treninga, jer doprinosi obnovi mišića, dok željezo oporavlja organizam nakon napornih fizičkih aktivnosti.

Moringa je izuzetno bogata antioksidansima. Njezina upotreba u kozmetičkoj industriji osigurava sjaj i hranljivost koži, dok pritom ne ostavlja masne tragove.

Ne možemo izbjeći priču o kozmetici, a da se ne osvrnemo i na njegu kose. Ulje moringa ima značajan doprinos i u ovom dijelu jer je bogato mineralima poput cinka, koji daje zdravlje kosi, ali i sadrži antioksidanse koji stimuliraju stvaranje keratina. Ulje moringa obnavlja kosu, sprječava njezino lomljenje te joj daje sjaj i mekoću.

Drevna povijest sjemena Moringe

Moringa Oleifera je cvjetno stablo koje potječe iz podnožja Himalaja u Sjevernoj Indiji. Uzgaja se u mnogim dijelovima svijeta, uključujući Afriku, tropsku Ameriku, Šri Lanku, Maleziju, Filipine.

Godinama su ga nazivali raznim imenima. U Senegalu su ga nazivali “drvetom koje nikada ne umire” jer je kroz povijest preživljavalo i požare, i ostalo neoštećeno. Na Filipinima ga nazivaju “prijateljem majki” jer pomaže pri povećanju mlijeka kod dojilja, ali i kao dodatak prehrani beba i djece.  Ako pogledamo kroz povijest, stablo Moringe se koristilo još i kod starih Egipćana prilikom crtanja hijeroglifa. I ne samo to! Moringa ulje dodavali su parfemima kao prirodan konzervans koji nema miris.

Zašto odabrati kozmetiku sa Moringa maslacem?

Dugotrajno hidrira
kožu

Pomaže u oporavku i
obnavljanju stanica kože

Prirodan je konzervans u
prirodnim proizvodima

Ima ogromnu antioksidativnu moć

Prebogat mineralima i vitaminima

Nema boju i miris

Ne ostavlja mastan
trag

Štiti kožu od nastanka akni

Moringa maslac u kozmetičkoj industriji

Moringa maslac je pravi kozmetički lijek za njegu kože i kose. Pruža fenomenalne hidratantne i hranljive rezultate te su istraživanja pokazala njegovu visoku djelotvornost kad je u pitanju njega kože.

Kada govorimo o Moringa ulju, čak  40% ulja sjemena Moringe dobiva se hladnim prešanjem. Dobiveno ulje sadrži gotovo 70% oleinskih triglicerida, što je, u uspordebi s drugim uljima najbliže maslinovom ili kanola ulju.

Moringa ulje ima poznata inflamatorna svojstva, što je zapravo još jedan razlog zbog čega se često koristi u kozmetici.

Poznato je da se maslaci dobiveni iz biljnih ulja sve češće koriste u beauty industriji. Stoga nije ni čudo, zašto je Moringa maslac zbog svih svojih svojstava odabran kao dio njege koja ima dokazane rezultate na kožu.

Još jedan razlog koji ide u prilog činjenici da je moringa postao omiljen u beauty industriji jest što je Moringa maslac mnogo manje mastan, ljepljiv i sjajan od drugih maslaca. Ima jako stabilnu oksidativnu vrijednost.

Istraživanja su pokazala…

Ovo dragocjeno ulje sadrži izuzetnu količinu antioksidanata koji predstavljaju pravo čudo u njezi kože. Zapravo, ta njegova visoka koncentracija antioksidanata djeluje kao prirodan konzervans u Moringa ulju.

Moringa maslac se može pohvaliti s čak 72% oleinske kiseline i shodno tome prodire duboko u slojeve kože, donoseći vitalne hranljive sastojke, a ujedno pomaže koži da zadrži vlagu.

Podmlađuje kožu, jača i obnavlja kožu i kosu, smanjuje bore i pomaže u obnavljanju kože.

Stres i umor?

Dodajte jutarnjoj kavi, čaju ili smoothie-u mrvicu praha Moringe. Pojačali ste imunitet i zaštitili tijelo od umora i stresa kojemu smo izloženi gotovo svakoga dana! A znamo koliko je stres loš za našu kožu!

Želite osjetiti blagodati Moringa maslaca na svojoj koži?

Uronite u fantaziju nježnih mirisa bijelih cvjetova i sandalovine, dok svoje ruke njegujete novom Nuxuriance Ultra Anti age kremom protiv pigmentacijskih mrlja. Iskusite zadovoljstvo njege bogato upravo Moringa maslacem.

 

Neka vaša koža živi dugo, baš kako živi ovo dragocjeno, nesvakidašnje stablo!

2020-07-06T07:59:17+00:00

Komentirajte