//Nuxe sun
Nuxe sun2022-04-19T11:56:51+00:00

Potpuna zaštita uz božanstveno senzualan doživljaj

Laboratorij Nuxe stvorio je liniju vrhunskih proizvoda za zaštitu kože od sunca, koja pruža učinkovitu zaštitu za bezbrižno uživanje u suncu te slasne teksture i opojne mirise za savršen užitak.

Idealna zaštita za bezbrižno uživanje na suncu

Svaki od Nuxe Sun proizvoda za zaštitu kože od sunca sadrži pažljivo odabrane filtere koji štite kožu od UVA i UVB* zraka te duo vodenih i sunčanih cvjetova koji hidratiziraju kožu i umiruju je.** Zahvaljujući moćnom prirodnom antioksidansu u kombinaciji s biljnim prethodnikom DNA, pruža i anti-age zaštitu.

Slasne teksture očaravajućeg mirisa za glamuroznu preplanulost

Formule Nuxe Sun*** proizvoda sadrže prirodni aktivator preplanulosti: puder sjemenki rogača. Sjeme ove sredozemne biljke potiče preplanulost već od prvog izlaganja suncu, kako bi postigli prirodnu brončanu put. Njihove senzualne teksture tope se u dodiru s kožom, otkrivajući prekrasan ljetni miris slatke naranče, tahićanske gardenije i vanilije koji vas vodi na senzualno putovanje i priziva sjećanja s ljetnih odmora.

Rezultati:

Ten je blistav: 92 %(1)
Preplanulost je trajna: 95 %(2)
Preplanulost je blistava: 100 %(2)

Kolekcija Nuxe Sun

Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur
Slasna mirisna vodica za tijelo s notama ljeta, 100 ml

Crème Fondante Visage SPF 50
Topiva krema za visoku zaštitu kože od sunca SPF 50, 50 ml

Crème Délicieuse Visage SPF 30
Slasna krema za zaštitu od sunca SPF 30, 50 ml

Lait Délicieux Visage et Corps SPF 30
Slasno mlijeko za zaštitu od sunca SPF 30 ,150ml

Spray Lacté Visage et Corps SPF 20
Mliječni sprej za zaštitu kože od sunca SPF 20, 150 ml

Spray Solaire Visage et Corps – Haute Protection SPF 50
Topivi sprej za visoku zaštitu kože od sunca – SPF 50, 50 ml

Huile Bronzante Visage et Corps SPF 10
Ulje za zaštitu kože od sunca i glamuroznu preplanulost – niska zaštita SPF 10, 150 ml

Huile Bronzante Visage et Corps SPF 30
Ulje za zaštitu kože od sunca i glamuroznu preplanulost SPF 30, 150 ml

Lait Fraicheur Apres-Soleil
Visage et Corps
Osvježavajući losion poslije sunčanja , 200ml

Shampooing Douche Après-soleil
NUXE Sun Šampon poslije sunčanja za tijelo i kosu, 200 ml

NUXE Sun Fluide Léger Haute Protection SPF 50
Lagani fluid za zaštitu kože od sunca SPF 50, 50 ml

Savjeti i trikovi za ljepotu

Svi trikovi za savršenu zaštitu

Proizvod za zaštitu od sunca potrebno je nanositi tokom cijelog dana, približno svaka 2 sata te nakon svakog kupanja. U periodu između 11 i 16 sati izbjegavajte izlaganje suncu.

[/fusion_toggle]

Kada UV zrake prodru u kožu, one aktiviraju melanocite. To su stanice koje sadrže pigment melanin zbog kojega koža tamni. Radi se o samoobrambenom djelovanju kože jer melanin filtirira UV zrake i na taj način igra važnu ulogu u zaštiti od sunca (zato se preplanula koža bolje »brani« od sunca).

Međutim, ljeti ta prirodna zaštita nije dovoljna: potrebno je upotrijebiti i proizvod za zaštitu od sunca i pridržavati se uputa za upotrebu.

Kada je koža pretjerano izložena UV zrakama, na koži nastaju sunčane opekline. UV zrake mogu oštetiti kožu i prije nego dođe do vidljivih opeklina. Naime, UV zrake oštećuju sastavne dijelove stanica kože, što dovodi do njezinog preuranjenog starenja.

Prekomjerno sunčanje je opasno za zdravlje. Ukoliko se zaštitite primjerenim proizvodom za zaštitu od sunca koji odgovara vašem fototipu kože te ukoliko slijedite uputstva za upotrebu, kožu ćete zaštititi od oštećenja i sunčevih zraka

Ako želite odabrati primjeren proizvod za zaštitu kože od sunca, potrebno je poštivati svoj tip kože kod zaštite od sunca (to se naziva fototip kože), kao i snagu sunca.

Ako je vaša koža svijetla te je podložna opeklinama od sunca, ili pak putujete u krajeve gdje je sunce jako (tropski krajevi, brod ili planine), potrebno je upotrijebiti proizvod za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom (30, 50 ili 50+).

U normalnim sunčanim uvjetima i SPF 30 već nudi odličnu zaštitu. U standardnim testnim uvjetima SPF 30 zaustavlja čak 97% UVB zraka, dok ih SPF 50 zaustavlja 98%.

Obzirom na kvalitetu zaštite nema nikakve razlike. Jedino osjetilne karakteristike omogućuju razlikovanje među različitim teksturama.

Radi se samo o tome što vam više odgovara – krema ili ulje.

Već prije odlaska na odmor, kožu možete pripremiti na zdravije i ljepše tamnjenje. Možete upotrijebiti dodatke prehrani za pripremu kože na sunce koji su bogati antioksidansima te pomažu koži da se bolje zaštiti od UV zraka.

Prije odlaska na odmor, svojoj koži priuštite piling, čime ćete odstraniti odumrle stanice, a preplanuli ten postat će ravnomjerniji i ujednačeniji.

Ipak, pazite da piling ne radite ujutro prije odlaska na plažu jer ćete time odstraniti najgornji zaštitni sloj pa time kožu dovodite u neposredan dodir sa suncem, zbog čega se mogu pojaviti mrlje na koži.

Svaku večer kožu hidratizirajte pomoću proizvoda za hidrataciju i umirivanje kože nakon sunčanja.

Preplanulost možete održati i nakon povratka s mora.

Kožu ujutro i navečer hidratizirajte NUXE Sun Osvježavajućim losionom poslije sunčanja, koji će koži vratiti vlažnost i produljiti preplanulost. Zahvaljujući ekstraktu graha, ovaj losion nastavlja poticati proizvodnju melanina. Laboratorij Nuxe dokazao je da ovaj ekstrakt može produljiti preplanulost čak za dodatnih mjesec dana.

Dobro je da koži priuštite piling barem jednom tjedno, kako bi postala glatka i kako bi se preplanulost obnavljala. Međutim, budite oprezni: ako je piling pregrub, potaknut ćete obnavljanje stanica epiderme i vaš preplanuli ten prije će nestati.

Vrijeme ručka provodite u sjeni.
Pijte puno vode!
Ljeti se obavezno zaštitite od sunca.
Ne zaboravite da UV zrake prolaze i kroz oblake!
Kožu pripremite na izlaganje suncu.
Od glave do pete zaštitite se proizvodom za zaštitu od sunca, uključujući i kosu.
Svoju rutinu ljepote prilagodite ljetu.
Prije odlaska na ljetovanje, priuštite koži nježan piling.
Navečer nanesite proizvod za njegu kože nakon sunčanja koji će kožu hidratizirati i osvježiti.
Pazite na odbijanje sunca od površina!

Vrijeme ručka provodite u sjeni.
Pijte puno vode!
Ljeti se obavezno zaštitite od sunca.
Ne zaboravite da UV zrake prolaze i kroz oblake!
Kožu pripremite na izlaganje suncu.
Od glave do pete zaštitite se proizvodom za zaštitu od sunca, uključujući i kosu.
Svoju rutinu ljepote prilagodite ljetu.
Prije odlaska na ljetovanje, priuštite koži nježan piling.
Navečer nanesite proizvod za njegu kože nakon sunčanja koji će kožu hidratizirati i osvježiti.
Pazite na odbijanje sunca od površina!

Sunce može biti snažno i u gradu. Ukoliko sjedite na osunčanoj terasi ili šećete po gradu, zaštitite izložene dijelove tijela (lice, ruke, ramena, noge…) proizvodom za zaštitu od sunca koji je primjeren godišnjem dobu i vašem fototipu kože.

[/fusion_accordion]

Aktivni sastojci NUXE Sun

Moć vodenih i sunčanih cvjetova za vašu kožu

Zaštita od dehidracije kože:

Sa svojim zelenim listovima i svijetlo ružičastim cvjetovima, vodeni zumbul jedan je od najljepših vodenih cvjetova. Potječe iz tropskih krajeva, uspijeva na vodenim površinama, rijekama, jezerima i močvarama. Vodeni zumbul naročito je cijenjen zbog svoje sposobnosti detoksikacije i prirodnog čišćenja voda u kojima se nalazi.

NUXE je odabrao zumbule uzgajane u kontroliranim vodama u pokrajini Camargue u Francuskoj. Nadzemni dijelovi biljke (listovi, cvjetovi i stabljika) stavljeni su u postupak prirodne ekstrakcije bez upotrebe otapala: ekološke ekstrakcije kojom je dobiven aktivan sastojak Oléoactif®.

U dobivenom aktivnom sastojku Oléoactif® iz vodenog zumbula, koncentrirane su sve karakteristike cvijeta te je Laboratorij NUXE dokazao da znatno poboljšavaju zaštitnu funkciju kože. Na taj način vodeni zumbul sprečava dehidraciju kože. (Patent Laboratorija NUXE, registriran u Francuskoj).

Kau Pe je zaštitni znak Markižanskog otočja. Malo tropsko drvo s tankim, bijelo-narančastim cvjetovima poznatima po svojem suptilnom mirisu, zbog kojeg ga nazivaju »Mirisno drvo«. Raste u šumovitim dolinama polinezijskih otoka. Simbol je ljubavi, prijateljstva i života. Kau Pe cvijet tradicionalno se upotrebljava za izradu ogrlica, a njegovi plodovi se u tradicionalnoj medicini upotrebljavaju za liječenje bronhitisa.

NUXE je odabrao Kau Pe cvijet s Markižanskog otočja budući da je bogat hidratantnim sastojcima te šećerima s umirujućim karakteristikama. To ga čini savršenim sastojkom za njegu kože s opeklinama.

NUXE istraživanje

NUXE Sun: savršena zaštita

NUXE Sun ne sadrži samo UV filtere koji kožu učinkovito štite od UVA i UVB zraka, već sadrži i staničnu anti-age zaštitu koja je zasnovana na moćna tri biljna ekstrakta (ekstrakti riže i ružmarina te biljni prethodnik DNA) koji pružaju učinkovitu zaštitu od prijevremenog fotostarenja.

Koža je zaštićena, preplanulost je savršena i glamurozna (zahvaljujući puderu iz sjemenki rogača). Koža je umirena i hidratizirana (zahvaljujući vodenom zumbulu – patent Laboratorija NUXE, registriran u Francuskoj – i Kau Pe cvijetu).

Formule NUXE Sun linije povezuje jedan zajednički cilj: užitak korištenja.

Najbolji način da bismo pojedince potaknuli da se propisno zaštite od sunca jest da im ponudimo proizvode koji ritual zaštite od sunca pretvaraju u ritual potpunog užitka.

Teksture proizvoda iz NUXE Sun linije na koži se u trenutku otapaju te se jednostavno i nježno razmazuju, dok njihov očaravajuć miris s notama slatke naranče, tahićanske gardenije i vanilije sva osjetila prožima najljepšim mirisom ljetovanja.

Sunčeva svjetlost sastavljena je od više tipova zraka. Ultraljubičaste zrake (UVA, UVB i UVC) mogu prodrijeti u kožu i uzrokovati biološke posljedice, među kojima su neke blagotvorne (npr. stimulacija sinteze vitamina D), dok druge mogu biti štetne.

U slučaju prevelikog izlaganja suncu, UV zrake uzrokuju opekline, fotosenzibilne reakcije, povećano starenje kože pa čak i ozbiljna oboljenja poput raka kože.

Zato je nužno potrebno poštivati sigurnosne preporuke vezane uz izlaganje suncu (izbjegavanje sunca između 11 i 16 sati kada je sunce najsnažnije…) te upotrebljavati koži primjerene proizvode za zaštitu od sunca koji filtriraju UV zrake, odnosno zaustavljaju ih u većini slučajeva.

»Neka zaštita kože od sunca postane užitak, to je filozofija Nuxe Sun njege.«

Ingrid Pernet, ravnateljica znanstvenog odjela Laboratorija NUXE

»Neka zaštita kože od sunca postane užitak, to je filozofija Nuxe Sun njege.«

Ingrid Pernet, ravnateljica znanstvenog odjela Laboratorija NUXE

Recenzije

Otkrijte recenzije korisnika NUXE Sun proizvoda

Osvježavajući losion nakon sunčanja

Kožu čini čudesnom, njegov miris uvijek mi iznova budi želju da produžim ljetni bijeg.

Karin B.

Slasna krema za zaštitu kože od sunca pred, za lice, SPF 30

Već godinama koristim proizvode Nuxe Sun linije i nikada do sad nisam bila razočarana. Ova krema savršeno štiti moje lice i ne ostavlja mastan trag. Miris je fenomenalan!

Marija S.

Ulje za zaštitu kože od sunca, SPF 30

Obožavam ovo ulje! Pruža prekrasnu preplanulost, ali istovremeno i odličnu zaštitu za kožu. Nakon njegove upotrebe koža izgleda božanstveno, dobivam same pohvale iz svog okruženja.

Lara M.

Mliječni sprej za zaštitu kože od sunca, SPF 20

Moj ten nikada nije bio tako lijep kao nakon korištenja ove kreme. Njezin je miris zaista zavodljiv, uostalom kao i uvijek kod Nuxe-a.

Lucija G.

Nježan šampon za tijelo i kosu nakon sunčanja

Trenutak čistog užitka. Idealan proizvod za odmor jer ga mogu koristiti i za kosu i za tijelo.

Silvija B.

Osvježavajući losion poslije sunčanja

Obožavam ga! Moja koža ostaje lijepo preplanula mjesecima nakon povratka s odmora.

Ana H.

*Samo za Nuxe Sun proizvode sa zaštitom
**Osim za Nuxe Sun Slasnu mirisnu vodicu i Nuxe Sun Šampon za kosu i tijelo.
***Osim u Nuxe Sun Slasnoj mirisnoj vodici, Šamponu za kosu i tijelo te Uljima za zaštitu od sunca SPF10 i SPF30.

(1) Test uporabe proveden pod dermatološkom kontrolom, na 22 volontera. Zadovoljstvo nakon 28 dana korištenja Ulja za zaštitu kože od sunca, za lice i tijelo, SPF 10.
(2) Test uporabe proveden pod dermatološkom kontrolom, na 22 volontera. Zadovoljstvo nakon 28 dana korištenja Slasnog mlijeka za zaštitu kože od sunca, za lice i tijelo, SPF 30.