//Nuxe sun
Nuxe sun2018-11-28T09:19:55+00:00

Nuxe sun

NUXE Sun je visoka i glamurozna njega koja osigurava idealnu zaštitu od sunca i 100% glamuroznu preplanulost.
Slasne i senzualne teksture s obiljem glamura predstavljaju ritual čistog užitka.

Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur
Slasna mirisna vodica za tijelo s notama ljeta, 100 ml

Lait Fraicheur Apres-Soleil
Visage et Corps

Osvježavajući losion poslije sunčanja , 200ml

Crème Délicieuse Visage SPF 30
Slasna krema za zaštitu od sunca SPF 30, 50 ml

Spray Lacté Visage et Corps SPF 20
Mliječni sprej za zaštitu kože od sunca SPF 20, 150 ml

Spray Solaire Visage et Corps – Haute Protection SPF 50
Topivi sprej za visoku zaštitu kože od sunca – SPF 50, 50 ml

Huile Bronzante Visage et Corps SPF 10
Ulje za zaštitu kože od sunca i glamuroznu preplanulost – niska zaštita SPF 10, 150 ml

Huile Bronzante Visage et Corps SPF 30
Ulje za zaštitu kože od sunca i glamuroznu preplanulost SPF 30, 150 ml

Shampooing Douche Après-soleil
NUXE Sun Šampon poslije sunčanja za tijelo i kosu, 200 ml

Lait Délicieux Visage et Corps SPF 30
Slasno mlijeko za zaštitu od sunca SPF 30 ,150ml

Crème Fondante Visage SPF 50
Topiva krema za visoku zaštitu kože od sunca SPF 50, 50 ml

NUXE Inovacija

NUXE Sun: potpuna zaštita i božanstveno senzualano iskustvo

Laboratorij NUXE stvorio je NUXE Sun liniju za zaštitu od sunca koja pruža potpunu zaštitu i božanstveno senzualno iskustvo.

Savršena zaštita za sigurno uživanje na suncu

NUXE sun proizvodi za zaštitu od sunca ujedinjuju 4 pomno odabrana filtera koji štite od UVA i UVB* zraka te cvjetove vode i sunca koji kožu hidratiziraju i umiruju.** Zahvaljujući snažnim prirodnim antioksidansima u kombinaciji s biljnim prethodnikom DNA, linija pruža i učinkovitu anti-age zaštitu.
Slasne teksture s opojnim mirisom za savršenu preplanulost

Formule NUXE Sun**** sadrže prirodan aktivator preplanulosti: puder sjemenki rogača. Ovo sredozemno sjeme potiče preplanulost od prvog izlaganja suncu i pomaže koži da potamni na prirodan način.
Senzualne teksture tope se na koži i ostavljaju očaravajuć miris nota naranče, tahićanske gardenije i vanilije koje neodoljivo podsjećaju na trenutke ljetovanja.

Rezultati:
-Ten je sjajan: 92%(1)
-Preplanulost je dugotrajna: 95%(2)
-Preplanulost je blistava: 100%(2)

Savjeti i trikovi za ljepotu

Svi trikovi za savršenu zaštitu!

Proizvod za zaštitu od sunca potrebno je nanositi u toku cijelog dana, približno svaka 2 sata te nakon svakog kupanja. U periodu između 11 i 16 sati izbjegavajte izlaganje suncu.

Cilj glamurozne NUXE sun linije je postignut te zaštita od sunca više nije samo nužna potreba, već postaje glamurozan ritual ljepote i potpunog užitka.

Kada UV zrake prodru u kožu, one aktiviraju melanocite. To su stanice koje sadrže pigment melanin zbog kojega koža tamni. Radi se o samoobrambenom djelovanju kože jer melanin filtirira UV zrake i na taj način igra važnu ulogu u zaštiti od sunca (zato se preplanula koža bolje »brani« od sunca).

Međutim, ta prirodna zaštita ljeti nije dovoljna: potrebno je upotrijebiti i proizvod za zaštitu od sunca i pridržavati se uputa za upotrebu.

Kada je koža pretjerano izložena UV zrakama, na koži nastaju sunčane opekline. UV zrake mogu oštetiti kožu i prije nego dođe do vidljivih opeklina. Naime, UV zrake oštećuju sastavne dijelove stanica kože, što dovodi do preuranjenog starenja kože.

Prekomjerno sunčanje je opasno za zdravlje. Ukoliko se zaštitite primjerenim proizvodom za zaštitu od sunca koji odgovara vašem fototipu kože te ukoliko slijedite uputstva za upotrebu, kožu ćete zaštititi od oštećenja i od sunčevih zraka.

Tako se koža može obaviti sunčanom preplanulošću koja traje dulje.

Ako želite odabrati primjeren proizvod za zaštitu kože od sunca, potrebno je poštivati svoj tip kože kod zaštite od sunca (to se naziva fototip kože), kao i snagu sunca.

Ako je vaša koža svijetla te je podložna opeklinama od sunca, ili pak putujete u krajeve gdje je sunce jako (tropski krajevi, brod ili planine), potrebno je upotrijebiti proizvod za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom (30, 50 ili 50+).

U normalnim sunčanim uvjetima i SPF 30 već nudi odličnu zaštitu. U standardnim testnim uvjetima SPF 30 zaustavlja čak 97% UVB, dok ih SPF 50 zaustavlja 98%.

Obzirom na kvalitetu zaštite nema nikakve razlike.

Jedino osjetilne karakteristike omogućuju razlikovanje među različitim teksturama.

Radi se samo o tome što vam više odgovara – krema ili ulje.

Već prije odlaska na odmor, kožu možete pripremiti na zdravije i ljepše tamnjenje. Možete upotrijebiti dodatke prehrani za pripremu kože na sunce koji su bogati antioksidansima te pomažu koži da se bolje zaštiti od UV zraka.

Prije odlaska na odmor, svojoj koži priuštite piling, čime ćete odstraniti odumrle stanice, a preplanuli ten postat će ravnomjerniji i ujednačeniji.

Ipak, pazite da piling ne radite ujutro prije odlaska na plažu jer ćete time odstraniti najgornji zaštitni sloj pa time kožu dovodite u neposredan dodir sa suncem, zbog čega se mogu pojaviti mrlje na koži.

Svaku večer kožu hidratizirajte pomoću proizvoda za hidrataciju i umirivanje kože nakon sunčanja.

Preplanulost možete održati i nakon povratka s mora.

Kožu ujutro i navečer hidratizirajte NUXE Sun Osvježavajućim losionom nakon sunčanja, koji će koži vratiti vlažnost i produljiti preplanulost. On sadrži ekstrakt graha koji i dalje potiče proizvodnju melanina. Laboratorij Nuxe dokazao je da ovaj ekstrakt može produljiti preplanulost čak za dodatnih mjesec dana.

Dobro je da koži priuštite piling barem jednom tjedno, kako bi postala glatka i kako bi se preplanulost obnavljala. Međutim, budite oprezni, ako je piling pregrub, potaknut ćete obnavljanje stanica epiderme i vaš preplanuli ten prije će nestati!

 1. Vrijeme ručka provodite u sjeni.
 2. Pijte puno vode!
 3. Ljeti se obavezno zaštitite od sunca.
 4. Ne zaboravite da UV zrake prolaze i kroz oblake!
 5. Kožu pripremite na izlaganje suncu.
 6. Od glave do pete zaštitite se proizvodom za zaštitu od sunca, uključujući i kosu.
 7. Svoju rutinu ljepote prilagodite ljetu.
 8. Prije odlaska na ljetovanje, priuštite koži nježan piling.
 9. Navečer nanesite proizvod za njegu kože nakon sunčanja koji će kožu hidratizirati i osvježiti.

10. Pazite na odbijanje sunca od površina!

 1. Vrijeme ručka provodite u sjeni.
 2. Pijte puno vode!
 3. Ljeti se obavezno zaštitite od sunca.
 4. Ne zaboravite da UV zrake prolaze i kroz oblake!
 5. Kožu pripremite na izlaganje suncu.
 6. Od glave do pete zaštitite se proizvodom za zaštitu od sunca, uključujući i kosu.
 7. Svoju rutinu ljepote prilagodite ljetu.
 8. Prije odlaska na ljetovanje, priuštite koži nježan piling.
 9. Navečer nanesite proizvod za njegu kože nakon sunčanja koji će kožu hidratizirati i osvježiti.

10. Pazite na odbijanje sunca od površina!

Sunce može biti snažno i u gradu. Ukoliko sjedite na osunčanoj terasi ili šećete po gradu, zaštitite izložene dijelove tijela (lice, ruke, ramena, noge…) proizvodom za zaštitu od sunca koji je primjeren godišnjem dobu i vašem fototipu kože.

Aktivni sastojci NUXE Sun

Moć vodenih i sunčanih cvjetova za vašu kožu

Zaštita od dehidracije kože:

Sa svojim zelenim listovima i svijetlo ružičastim cvjetovima, vodeni zumbul jedan je od najljepših vodenih cvjetova. Potječe iz tropskih krajeva, uspijeva na vodenim površinama, rijekama, jezerima i močvarama. Vodeni zumbul naročito je cijenjen zbog svoje sposobnosti detoksikacije i prirodnog čišćenja voda u kojima se nalazi.

NUXE je odabrao zumbule uzgajane u kontroliranim vodama u pokrajini Camargue u Francuskoj. Nadzemni dijelovi biljke (listovi, cvjetovi i stabljika) stavljeni su u postupak prirodne ekstrakcije bez upotrebe otapala: ekološke ekstrakcije kojom je dobiven aktivan sastojak Oléoactif®.

U dobivenom aktivnom sastojku Oléoactif® iz vodenog zumbula, koncentrirane su sve karakteristike cvijeta te je Laboratorij NUXE dokazao da znatno poboljšavaju zaštitnu funkciju kože. Na taj način vodeni zumbul sprečava dehidraciju kože. (Patent Laboratorija NUXE, registriran u Francuskoj).

Kau Pe je zaštitni znak Markižanskog otočja. Malo tropsko drvo s tankim, bijelo-narančastim cvjetovima poznatima po svojem suptilnom mirisu, zbog kojeg ga nazivaju »Mirisno drvo«. Raste u šumovitim dolinama polinezijskih otoka. Simbol je ljubavi, prijateljstva i života. Kau Pe cvijet tradicionalno se upotrebljava za izradu ogrlica, a njegovi plodovi se u tradicionalnoj medicini upotrebljavaju za liječenje bronhitisa.

NUXE je odabrao Kau Pe cvijet s Markižanskog otočja budući da je bogat hidratantnim sastojcima te šećerima s umirujućim karakteristikama. To ga čini savršenim sastojkom za njegu kože s opeklinama.

NUXE istraživanje

NUXE Sun: savršena zaštita

NUXE Sun ne sadrži samo UV filtere koji kožu učinkovito štite od UVA i UVB zraka, već sadrži i staničnu anti-age zaštitu koja je zasnovana na moćna tri biljna ekstrakta (ekstrakti riže i ružmarina te biljni prethodnik DNA) koji pružaju učinkovitu zaštitu od prijevremenog fotostarenja.

Koža je zaštićena, preplanulost je savršena i glamurozna (zahvaljujući puderu iz sjemenki rogača). Koža je umirena i hidratizirana (zahvaljujući vodenom zumbulu – Patent Laboratorija NUXE, registriran u Francuskoj – i Kau Pe cvijetu).

Formule NUXE sun linije povezuje jedan zajednički cilj: užitak korištenja.

Najbolji način da bismo pojedince potaknuli da se propisno zaštite od sunca jest da im ponudimo proizvode koji ritual zaštite od sunca pretvaraju u ritual potpunog užitka.

Teksture proizvoda iz NUXE sun linije na koži se u trenutku otapaju te se jednostavno i nježno razmazuju, dok njihov očaravajuć miris s notama slatke naranče, tahićanske gardenije i vanilije sva osjetila dovodi u najljepše ljetne dane!

Pravi miris ljetovanja!

Sunčeva svjetlost sastavljena je od više tipova zraka. Ultraljubičaste zrake (UVA, UVB i UVC) mogu prodrijeti u kožu i uzrokovati biološke posljedice, među kojima su neke blagotvorne (npr. stimulacija sinteze vitamina D), dok druge mogu biti štetne.

U slučaju prevelikog izlaganja suncu, UV zrake uzrokuju opekline, fotosenzibilne reakcije, povećano starenje kože pa čak i ozbiljna oboljenja poput raka kože.

Zato je nužno potrebno poštivati sigurnosne preporuke vezane uz izlaganje suncu (izbjegavanje sunca između 11 i 16 sati kada je sunce najsnažnije…) te upotrebljavati koži primjerene proizvode za zaštitu od sunca koji filtriraju UV zrake, odnosno zaustavljaju ih u većini slučajeva.

*Samo za proizvode za zaštitu od sunca NUXE Sun

**Osim Nježnog šampona poslije sunčanja i Slasne mirisne vodice

***Osim Šampona za poslije sunčanja za tijelo i kosu

**** Slasne mirisne vodice, Lait Fraîcheur Après-Soleil Visage i Corps et Shampooing Douche Après-Soleil

*****Osim u Slasne mirisne vodice, Ulja za zaštitu od sunca SPF 10, Ulja za zaštitu od sunca SPF 30, Šampona poslije sunčanja.

Uputstva za upotrebu: prije izlaganja suncu proizvod nanesite u debelom sloju. Nanosite ga često, posebno nakon kupanja i brisanja ručnikom. U slučaju nedostatne količine nanesenog proizvoda, stupanj zaštite od sunca može se uvelike smanjiti.

Sigurnosna mjera: prekomjerno izlaganje suncu je opasno. Izbjegavajte izlaganje suncu sredinom dana kada je sunce najsnažnije. Proizvod za zaštitu od sunca ne nudi 100% zaštitu. Proizvod ne raspršujte izravno na lice. Proizvod je vodootporan i fotostabilan.

(1)Test korištenja proveden pod nadzorom dermatologa na 24 volontera kroz 28 dana – % zadovoljstva nakon 28 dana NUXE Sun Ulja za zaštitu od sunca SPF  10.

(2)Test korištenja proveden pod nadzorom dermatologa na 22 volontera kroz 28 dana – % zadovoljstva nakon 28 dana nanošenja Mlijeko za zaštitu od sunca za lice i tijelo SPF 30.