///Aquabella – Upoznajte prvu kozmetičku liniju posebno kreiranu za mješovitu kožu

Mješovita koža, osim što je najčešća među ženama, spada u najzahtjevniji tip kada je u pitanju njega. Za mnoge je taj tip kože još uvijek misterij, ali ne i za Nuxe.

Kako prepoznati mješovitu kožu?

Mješovita je koža kombinacija dvaju ili više tipova kože na licu. Najčešće se može prepoznati po masnom središnjem dijelu lica koje se naziva još i T-zona (nos, čelo, brada) te normalnim ili suhim predjelima na ostatku lica. Osim masnog sjaja, na T-zoni vrlo se često pojavljuju i nepravilnosti poput mitesera i proširenih pora, a sve to utječe na kvalitetu i izgled kože. Do nepravilnosti kod mješovite kože dolazi zbog neravnoteže koju uzrokuje prekomjerno izlučivanje sebuma te povećano razmnožavanje bakterija. Također, na tim je predjelima prisutno i nakupljanje mrtvih stanica.

Dakle, iz svega navedenoga da se zaključiti da je mješovita koža iznimno specifičan i zahtjevan tip kože te zbog toga ima i vrlo specifične potrebe. Može se pojaviti kod bilo koga i bilo kad te gotovo 50% ženske populacije izjavljuje da ima mješovitu kožu.

Specifične potrebe mješovite kože

Kako bi se podigla kvaliteta i izgled mješovite kože potrebna je ciljana njega i to:

  • Dubinsko čišćenje, sužavanje pora i matiranje na T-zoni te
  • Dubinska hidratacija na suhim dijelovima kože i ciljano korektivno djelovanje na T-zoni

Nuxe je otkrio savršenu formulu krojenu upravo prema tim potrebama. U nastavku otkrivamo sve o novoj Nuxe liniji – Aquabella – te njezinim učincima i benefitima koje ima na mješovitu kožu.

Što je Aquabella?

Aquabella je nova hidratantna linija iz Laboratorija NUXE posebno razvijena za mješovitu kožu te s posebnim učinkom uljepšavanja kože. 3 nova proizvoda iz ove linije omogućuju prilagođenu učinkovitost u smislu obnavljanja čistoće kože te pružanja svježine i prirodne ljepote.

Sastojci

U Aquabelli Nuxe kombinira dva prirodna aktivna sastojka – bijeli lopoč i hijaluronsku kiselinu prirodnog porijekla. Na taj je način Nuxe riješio vječnu dilemu mješovite kože, pružajući istovremeno  potrebnu hidrataciju suhim dijelovima lica te dubinsko čišćenje masnih dijelova.

Uz to, Nuxe je razvio i Prirodan “Blur kompleks“ – savršenu sinergiju tri aktivne biljne tvari: šećera zobi, ekstrakta zelene leće i ekstrakta dragoljuba. Ova kombinacija vidljivo unaprjeđuje izgled kože.

Još malo o Prirodnom „Blur kompleksu“

Laboratorij Nuxe pronašao je inspiraciju u popularnoj „blur“ tehnologiji koja se koristi za vizualno prikrivanje nepravilnosti (npr. proširenih pora) i vidljivo poboljšava izgled kože. Dok se većina „blur“ proizvoda na tržištu temelji na umjetnim silikonima i pigmentima koji reflektiraju svjetlost, Laboraotirj Nuxe je po prvi put stvorio 100% prirodni „Blur kompleks“ za koji se u Francuskoj čeka Patent.

Ovaj se kompleks sastoji od tri aktivna sastojka: šećera zobi (dobivenih od žitarica), ekstrakta zelene leće (ekstrahiranog iz žitarica) i ekstrakta dragoljuba (ekstrahiranog iz zračnog dijela biljke), koji djeluju sinergijski u cilju korekcije i vidljivog poboljšanja kvalitete kože. Konkretno:

  • Omekšavaju i poboljšavaju teksturu kože
  • Smanjuju sjaj odnosno matiraju
  • Obnavljaju kožu i omogućavaju svježiji izgled tena

Učinkovitost ovog kompleksa dokazana je testom uporabe na volonterima, odmah i nakon 28 dana.

Rezultati korištenja

Kada koriste Aquabella® Gel za čišćenje s mikro piling česticama, žene osjećaju da je njihova koža pročišćena (86% žena) (1), a ten je osvježen (90% žena) (1). Nakon 28 dana, koža je čista i blistava (95% žena) (1).

Nakon što se Aquabella® Losion za hidrataciju, zaglađivanje i sužavanje pora koristi uzastopno 28 dana, tekstura kože je zaglađena (80% žena) (2), a pore se sužene.

Koristeći Aquabella® Hidratantnu emulziju za matiranje, zaglađivanje i prikrivanje nepravilnosti kože, primijetit ćete učinkovitost uljepšavanja kože na cijelom licu, što je dokazano ocjenjivanjem(3): koža je zaglađena (+ 42,9%), njezina je tekstura pročišćena (+ 26,3% ) te je postignuta zdrava blistavost tena (+ 44,7%). Od prve primjene, mješovita koža je hidratizirana (za 90%)(4) i matirana (za 85%)(4).

Nadalje, 84% volontera koji su testirali proizvode imalo je manje sjajnu kožu, 83% ih je imalo pročišćenu kožu te njih 81% je imalo svježiji izgled tena.* Kako bismo optimizirali učinke proizvoda, preporučujemo da se slijedi ovaj ritual, odnosno ova tri koraka.

(1) test korištenja – 21 dobrovoljac – % zadovoljstva
(2) test korištenja – 20 dobrovoljaca – % zadovoljstva
(3) test korištenja – 20 dobrovoljaca – procjena kozmetičara nakon 28 dana
(4) test korištenja – 20 dobrovoljaca – % zadovoljstva odmah nakon primjene
*Test korisnika – 58 volontera: Zadovoljstvo % nakon korištenja rituala 28 dana

2020-07-06T07:27:01+00:00

Komentirajte