//, Novosti/4 koraka do savršenog brijanja

Brojnim muškarcima na izgled jednostavno brijanje, može predstavljati priličan izazov, pogotovo ako imaju izrazito debelu i čvrstu dlaku. Neodgovarajući proizvodi i rituali brijanja često uzrokuju iritacije, crvenilo kože i posjekotine, a kožu čine grubljom i bez sjaja.

Kako spriječiti iritacije i učiniti kožu nevjerojatno glatkom, bez posjekotina i grube kože? Otkrivamo uz nekoliko praktičnih savjeta te 2 izvrsna prirodna rješenja za savršeno brijanje.

Otuširajte se prije brijanja

Kako bi omekšali kutikule dlaka i smanjili silu kojom britvice kližu po koži, a koja najčešće uzrokuje iritacije i posjekotine, iznimno je važno da otvorite pore i omekšate kožu prije brijanja. Najbolji način je, ili umivanje toplom vodom, ili još bolje, topli tuš kao priprema prije brijanja. Ništa ne omekšava dlake tako kao kombinacija tople vode i vodene pare.

Prilikom tuširanja, svakako ne zaboravite i očistiti lice blagim sredstvom za umivanje koji će ukloniti nečistoće i višak sebuma, a preporučujemo i lagani piling za uklanjanje odumrlih stanica.

Brijanje ne zahtjeva snagu

Istraživanja su pokazala da neki muškarci ulažu veliku količinu snage u pritisak britvice uz lice – nešto kao da prislanjaju veliki komad sira uz ribež za sir. Moderne britvice su dizajnirane tako da rade s relativno malim pritiskom pa stoga nema potrebe da pritišćete britvicu uz lice, jednostavno ju pustite da klizi. Kada to više neće biti moguće, znači da je vrijeme da zamijenite britvicu.

Redovito mijenjajte britvice

Iako će životni vijek britvice ovisiti o gustoći brade te frekvenciji brijanja, preporuka je promijeniti britvicu ili oštricu na britvici nakon svakih 14 brijanja. Udaranje britvicom o umivaonik tijekom brijanja će zasigurno oštetiti britvicu i smanjiti njezin životni vijek.

Umjesto toga, samo isperite britvicu kroz mlaz tople vode tijekom i nakon brijanja te ju pospremite u uspravnoj poziciji.

Nemojte zaboraviti na hidrataciju

Kako biste spriječili iritacije i crvenilo kožu, uvijek nanesite balzam poslije brijanja.

Naime, ako gledate svoju kožu pod mikroskopom, vidjet ćete da nije ravna i zaglađena, nego puna malih ‘dolina i planina’. Što je više dehidrirana, to je i njezina površina neravnomjernija, dok je kvalitetno hidratizirana koža puno ravnija, zaglađenija te ju je lakše obrijati.

Hidratacija ne omogućava koži samo da izgleda bolje, već ju čini i manje sklonijom prijevremenom starenju. Koristite hidratantni proizvod, najbolje prirodni, 2 puta dnevno – nakon brijanja te obavezno navečer prije spavanja.

NUXE men ritual

Stručna prirodna kozmetika za muškarce s aktivnim ekstraktima hrasta i graba

Za precizno brijanje i umirenu kožu bez iritacija, otkrijte stručnu prirodnu NUXE Men njegu za brijanje te tretmane nakon brijanja koji će vam pružiti optimalnu udobnost i savršen osjećaj na koži.

Više o Nuxe MEN liniji saznajte ovdje.

2019-06-19T08:30:15+00:00

Komentirajte