///10 savjeta za kožu tijekom ljeta

Njega kože na suncu važna je za postizanje zdrave i dugotrajne preplanulosti. Svi volimo blistav preplanuli ten, pogotovo u ljetnim mjesecima, no, realnost jest da prekomjerno izlaganje suncu može uzrokovati oštećenja kože i ubrzati njezino starenje.

Srećom, postoji nekoliko koraka koje možemo poduzeti kako bismo zaštitili našu kožu.

U razumnim, malim dozama, sunčeva svjetlost pomaže ojačati prirodne zaštitne mehanizme naše kože, aktivirati proizvodnju melanocita, potaknuti proizvodnju novih stanica kože i obnovu oštećenja, kao i stimulirati hormon ‘sreće’ (serotonin). UV zrake također potiču stvaranje vitamina D u koži, ključnog elementa koji veže kalcij u našim kostima te jača imunitet.

Steknite blistavu preplanulost bez oštećenja – njega kože na suncu u 10 izvrsnih savjeta sve je što trebate slijediti za savršen ten ovog ljeta:

1. Za vrijeme ručka sjedite u hladovini

Izbjegavajte izlaganje suncu koliko god je moguće, u periodu od 11 do 16 sati. Ovo je najvreliji dio dana koji uzrokuje najviše oštećenja na koži.

2. Pijte puno vode

Većina krema sa zaštitnim faktorima štiti i hidratizira kožu u isto vrijeme, no iznimno je važno istovremeno piti i puno vode tijekom izlaganja suncu. Hidratizirana koža je snažnija i izdržljivija.

3. Klima-uređaji dehidriraju kožu

Kada ste u klimatiziranim prostorijama, pogotovo u zrakoplovu, pobrinite se kožu zaštititi odjećom. Redovito hidratizirajte kožu kako biste očuvali preplanulost i zdravu razinu hidratacije.

4. Zaštitni faktor je obavezan

SPF (engl. Sun Protection Factor) ili faktor zaštite od sunca je mjera koliko dugo možemo ostati na suncu prije nego dođe do oštećenja od UV zraka. SPF trebamo odabrati sukladno tipu naše kože – svijetli tipovi trebaju visoku do vrlo visoku zaštitu (SPF 30 – 50), dok normalni do tamni tipovi kože mogu koristiti već od SPF 10 – 30 (npr. NUXE Sun Slasno mlijeko za lice i tijelo SPF 30). Naravno, u slučaju cjelodnevnog izlaganja suncu, dobro je da razina zaštite bude maksimalna za sve tipove kože.

5. I oblačni dani mogu dovesti do oštećenja kože

Pocrveniti možete i tijekom oblačnih dana, stoga uvijek koristite kremu sa zaštitnim faktorom.

6. Ključ je u dobroj pripremi

Nanesite proizvod sa zaštitnim faktorom barem 15-20 minuta prije izlaganja suncu.

7. Zaštita od glave do pete

Proizvod sa zaštitnim faktorom nanesite na sve dijelove tijela koji će biti izloženi suncu, poput ruku, vrata, uši i prsa. Ne zaboravite i na tabane dok se sunčate jer često znaju izgoriti.

Oštećenje od sunca uzrokuje ubrzano starenje kože, pa bi bilo dobro zaštitni faktor koristiti svaki dan tokom ljetnih mjeseci, bez obzira da li se sunčate ili ne.

8. Nova ljetna rutina ljepote

Prilagodite svoje proizvode za njegu kože ljetnim mjesecima. Odaberite laganije hidratantne emulzije (npr. 48H Hidratantni i matirajući fluid s efektom protiv onečišćenja), serume ili fluide, umjesto teških, hranjivih krema, a za čišćenje isprobajte proizvode s eksfolirajućim česticama.

9. Za savršenu preplanulost – piling i hidratacija

Koristeći piling prije izlaganja suncu, omogućavate da se preplanulost razvije na novoj, mladoj koži, te samim time bude blistavija i dugotrajnija. Nakon sunčanja uvijek koristite iznimno hidratantne proizvode jer omogućavaju obnovu i hidrataciju te produljuju preplanulost. (npr. Bio Beautè® by NUXE Ekspresna gel-krema)

10. Ne zaboravite na refleksiju sunca

Otprilike 75% štetnih UV zraka dolazi od refleksije od snijega, 15% od pijeska, 10% od betona, a do 510% od vode ili mora (ovisno o tome da li je mirno ili uzburkano).

Sunce je od velike važnosti za našu kožu. Doprinosi povećanju razine vitamina D, poboljšava raspoloženje i donosi mnoge druge dobrobiti. Ali sa suncem moramo biti oprezni i pridržavati se navedenih 12 savjeta kako bismo mogli zaista uživati u njegovim blagodatima.

Poslije sunčanja kožu njegujte nezamjenjivim Huile Prodigieuse® Čudesnim suhim uljem kako biste ju obnovili i vratili joj vlagu, a navečer izaberite glamurozni efekt Huile Prodigieuse® Or Čudesnog zlatnog ulja.

2020-07-06T08:06:35+00:00

Komentirajte